Kom in contact
[email protected]
Back

Do’s en don’ts bij logo ontwerp die je niet mag missen!

Als je op zoek bent naar dat ene iconische logo dat je bedrijf doet opvallen als een eenhoorn in een kudde paarden, dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Moormax draait alles om het creëren van logo’s die niet alleen indruk maken, maar ook een blijvende impact hebben. Maar voordat we ons storten in de wereld van kleuren, vormen en typografie, laten we eens kijken naar enkele essentiële do’s en don’ts van logo-ontwerp.

Do: Laat je inspireren, maar kopieer niet!

Een flinke dosis inspiratie kan een geweldig startpunt zijn voor je logo-ontwerpavontuur. Blader door Pinterest, bekijk de concurrentie en laat je creativiteit de vrije loop. Maar pas op! Het laatste wat je wilt, is eindigen met een logo dat verdacht veel lijkt op dat van je grootste rivaal. Originaliteit is de sleutel tot het succes van je merk, dus wees uniek en laat je eigen stempel achter.

Don’t: verdrinken in details!

We begrijpen het, je hebt veel te vertellen over je bedrijf. Maar probeer niet al die informatie in één klein logo te proppen. Less is more, remember? Een overladen logo kan verwarrend zijn en de boodschap vertroebelen. Houd het eenvoudig, houd het duidelijk, en laat je logo voor zichzelf spreken.

Do: test, test, test!

Je logo kan er fantastisch uitzien op je computerscherm, maar hoe zit het met in drukwerk? Op visitekaartjes? Op een reuzenbillboard langs de snelweg? Test je logo in verschillende formaten, kleuren en materialen om er zeker van te zijn dat het overal de show steelt. Je wilt niet dat je logo verdwijnt in de menigte, toch?

Don’t: Vergeet de humor niet!

Ja, je hebt het goed gelezen. Een vleugje humor kan wonderen doen voor je logo. Het kan je merk persoonlijkheid geven, een glimlach toveren op het gezicht van je klanten en ervoor zorgen dat je opvalt tussen de saaie massa. Dus wees niet bang om een beetje gek te worden en wat plezier te hebben met je ontwerp!

Don’t: Vergeet de Schaalbaarheid Niet

Een goed logo ziet er niet alleen geweldig uit op een computerscherm, maar ook op alle mogelijke formaten, van een reusachtig billboard tot een piepkleine favicon. Zorg ervoor dat je logo even impactvol is op een visitekaartje als op een reclamebord, zodat je merk consistent en herkenbaar blijft, waar het ook wordt weergegeven.

Dus daar heb je het, beste lezer – een schatkist vol tips en trucs om je te begeleiden op je reis naar het perfecte logo. En als je het gevoel hebt dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het ontwerp, vergeet dan niet dat het team van Moormax altijd klaar staat om je te helpen je visie tot leven te brengen. Happy designing!

Jan
Jan
http://moormax.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *